Tattoo Naalden Uitgelegd

Tattoo Naalden zijn er in vele soorten en maten. Tegenwoordig zijn er twee verschillende soorten naald systemen. De eerste zijn de naalden op stang welke worden gebruikt met een coil tattoo machine. Het tweede en nieuwste type is de naald cartridge. Deze naald cartridges worden gebruikt met een cartridge tattoo machine of een tattoo pen. De codes en groupings van beide naalden zijn het zelfde. Ik zal hier onder uitleggen wat de codes precies inhouden.

 

Tattoo Naald Codes

Elk type naald heeft zijn eigen code, bijvoorbeeld 1205RL of 1014M1. De eerste 2 cijfers staan voor de diameter van een enkele naald in een groep. De twee volgende cijfers geven het aantal naalden per groep aan en de laatste twee het type naald.

Diktes en Tappers

Er zijn verschillende diameters naalden met elk hun eigen toepassing. Zo staat bijvoorbeeld #9 voor 0,27mm en #12 voor 0,35mm.
De diameter van de naald beïnvloed in grote mate de inkflow, een dunne naald met een long tapper (erg spits) zal veel minder inkt in de huid verplaatsen als een dikke naald met een short tapper (weinig spits).
De dunnere naalden met een long tapper, ook wel bugpin genoemd worden daarom vooral gebruikt voor het fijnere lijn en schaduw werk en de dikkere naalden voor het meer traditionele werk zoals bijvoorbeeld old school tattoos.
 

Aantal Naalden en Groupings

De twee middelste cijfers van de code staan voor het aantal naalden per grouping en de laatste twee karakters voor het type grouping. Een grouping is een aantal naalden in een bepaalde vorm.

Er zijn twee hoofdgroepen, liners en shaders en deze zijn weer onderverdeeld in een aantal verschillende types. Zo heb je de RL en RS wat staat voor Round Liner en Round Shader. Bij deze beide types staan de naalden gegroepeerd in een cirkel en de benaming zegt al waar deze naalden voor bedoeld zijn. Dit wordt wat ingewikkelder bij de volgende benamingen. M1 staat voor Magnum, een naald die veelal wordt gebruikt voor inkleuren en schaduw werk. CM of M1C betekent Curved Magnum, dit is een magnum naald maar dan afgerond. Door de ronding is het mogelijk om een nog zachtere schaduw te creëren met minder trauma. En zo zijn er nog een aantal groupings welke ik hier onder in een lijst heb samengevat.
 

Welke Naalden waar voor Gebruikt

Hier kan ik eigenlijk heel kort over zijn. Iedere kunstenaar heeft zijn eigen favoriete gereedschap voor het doel wat hij of zij wil bereiken. Zo zijn er artiesten die lijnen met een magnum en schaduwen met een liner. Laat je nooit beperken tot een benaming die ergens op staat en experimenteer eens met de verschillende types naalden. Ik moet er wel bij zeggen dat ik het niet aanraad om nieuwe dingen direct op een klant uit te voeren maar doe dit eerst eens op oefenhuid of een stukje varkenshuid.

Merken Tattoo Naalden

Wij van Tattworks Tattoosupply verkopen de merken TATSoul Envy Tattoo Naalden en Peak Naald Cartridges. Beide merken behoren tot de beste naalden die er te krijgen zijn. Ze zijn scherp en blijven dat ook en worden gebruikt door een groot aantal artiesten van over de hele wereld.

Benieuwd naar onze naalden en misschien wilt u wel Tattoo Naalden Kopen, ga dan hier naar de Product Pagina
 

  • Diameters: #8 = 0,25mm - #9 = 0,27mm - #10 = 0,30mm - #12 = 0,35mm
  • Groupings: RL = Round Liner - RLXT = Round Liner Extra Tight - HL = Hollow Liner - RS = Round Shader - M1 = Magnum Shader - M1C = Curved Magnum - CM = Curved Magnum
  • Tapers: Short - Medium - Long
  Stef     20-02-2019 22:32     Reacties ( 3 )
Reacties (3)
 Dunja -  08-07-2020

Ik heb een vraag over de groupings. Hoeveel soorten groupings zijn er en waar kan ik die vinden. Groetjes dunja

 Carlida -  24-04-2020

fijne duidelijke uitleg :D hier heb ik wat aan! dank je

 Patje -  16-07-2019

Duidelijke uitleg voor deze leek...dank je👍

Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten en het winkelen voor u gemakkelijk te maken, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
© 2019 Tattworks, All Rights Reserved